ACTIVE LIFE CENTER

  • 2
  • 1.7 K
PROJECT / LOCATION / DATE
Adiyaman Active Life Center Architectural Project Competition / Adiyaman, Turkey / November, 2013
 
FUNCTION
Education, Health
 
TOTAL CONSTRUCTION AREA
20.043 m2
 
COMPETITION ORGANIZER
Ministry of Family and Social Policies, Directorate of Disabled and Senior Citizen Welfare
 
TEAM
M.Baris Yegena, Ozge Ozkul, Arzu Eker
 
DESIGN CRITERIA:
Social cohesion, climate, interior spaces, mainly interior relations, regional architecture
 
CONSTRUCTIONAL FUNCTION DECISIONS:

Design work was started with the main decision to ensure all the units in the requirements program are mutually accessible in a way i.e. protected in every season. While the single-floor placement of the units rendered the distances between access-priority units disadvantageous for the disabled individual, multi-floor settlement was hindering the formation of depressed quad garden and contact with the land which are required for climatic planning and rehabilitation function. The land area was not enough to form a complex with a yard facing inwards as a single floor building of the area size specified in the program. When the main decision for the project body settlement was taken, it was tried to balance these requirements and finalized with a partially two-floor average with no elevation in the design.

1
 
3
 
4
 
5
 
plan1
 
vaziyet
 
planz
 
plan1
 
kesgor3
 
kesgor1
 
2
 
7
 
6